Христови Патишта

http://www.wаys-оf-christ.com/mk/

Приватност

Ви благодариме за вашиот интерес за нашата веб-страница. Следните информации објаснуваат дали, и до кој степен, ги обработуваме вашите лични податоци. Оваа страница исто така е во согласност со европските стандарди за приватност.

1. Со каква цел, и на каква законска основа, ние ги обработуваме личните податоци?

Ние ги обработуваме вашите лични податоци исклучиво со цел која е со ваша согласност. Art. 6, para. 1, lit. од општата регулатива (на ЕУ) за заштита на податоци (GDPR) претставува правна основа за оваа обработка на податоци.

Овој интернет проект не е профитабилен и, како таков, нема интернет страни со база на податоци за купување ниту за плаќање. Ние, исто така, не ги користиме личните податоци за рекламирање, маркетинг или истражување на пазарот.

2. Какви видови на лични податоци обработуваме?

Ние ги обработуваме само податоците што ни ги давате. Покрај вашето име, е-пошта и јазик, ова може да вклучува и информации за вашите верски погледи во зависност од содржината на вашите пораки.

3. Кои извори се користат за добивање на лични податоци, ако ние не ги добиваме директно од вас?

Ние исклучиво ги обработуваме личните податоци што сте ни ги дале самите вие.

4. Какви типови на корисници како примачи имаат пристап до личните податоци?

Ние не ги споделуваме вашите лични податоци со трети лица.

5. Дали имаме намера да ги пренесуваме личните податоци во трета земја?

Ние немаме намера да ги пренесуваме податоците во трета земја.

6. Колку долго време вашите податоци ќе се чуваат?

Ние ги чуваме вашите лични податоци (пораки) само онолку колку што е потребно за нашите цели (на пример, да се одговори на вашите прашања или за работа на одредена содржина на страницата), освен ако не сакате порано да ги избришете податоците.

7. Контакт лице за заштита на податоци

Вие можете да го контактирате лицето за заштита н аподатоците преку нашиот безбедносен електронски образец. Вие може да побарате информации за ваша коресподенција во секое време и да побарате вашите податоци да бидат избришани.

8. Дали податоците за пристап ќе бидат собрани при користење на нашата веб-страница?

Нашиот веб-хост / давател на услуги собира податоци за секој случај кога се пристапува до нашиот сервер (следење за креирање на лог-датотеки), што е стандардна пракса во врска со безбедноста на интернетот и за статистички цели врз основа на интересите на хостот или на нашите овластени интереси (во согласност со член 6, став. 1, lit. од GDPR). Во податоците за пристап се вклучени името на датотеката на достапната веб-страница, типот на уредот, оперативниот систем на корисникот, типот на пребарувачот и верзијата, датумот и времето на пристапот. [пренесениот обим на податоци, известувањето за успешен пристап,] и анонимизираната  IP адреса. Од безбедносни причини и следење на грешки, лог датотеките се чуваат до 21 дена и потоа се бришат. [Единствениот друг случај во кој пристапните податоци би можеле да се користат може да биде во случај на безбедносен инцидент (на пример, напад на веб-страница, со цел да се зачуваат доказите)].

9. Дали оваа веб-локација користи колачиња?

Никакви колачиња нема да бидат овозможени на вашиот компјутер со користење на оваа веб-страница, ниту пак ќе се користи било каков софтвер за шпионирање, и ние нема да ве следиме на интернет. Ние, исто така, не создаваме никакви лични профили.

Безбедност за компјутерот: 

Оваа веб-страница користи само HTML и одредени својства за форматирање на CSS текст. Намерно се избегнати елементите како Јава, JavaScript или активните контроли бидејќи многу луѓе ги имаат деактивирано во нивните поставки за безбедност. Само страната за пребарување бара JavaScript ("активно скриптирање"). 

Бидејќи нашата веб-страница содржи само страници за информации и нема страници за купување или плаќање, текстуалните страници до сега не бараа HTTPS енкрипција. Ова ефикасно ќе ги направи страниците побавно да се вчитуваат. Исто така, страниците на HTTPS често се некомпатибилни со одредени постари прелистувачи. Сепак, неодамна воведовме контакт формулари со HTTPS-безбедност, а ние размислуваме во иднина да понудиме дополнителни страници со HTTPS-безбедност.

Технички информации во врска со дизајнот на веб страната во однос на достапноста на веб-содржините

Кон почетната страница