Poti Jezusa Krista

http://www.ways-of-christ.com/sl/

Izjava o varstvu podatkov

Veseli nas, da se zanimate za našo spletno stran. V sledečem vam razložimo, če in v kolikšni meri uporabljamo vaše osebne podatke.

1. V katere namene in s kakšno pravno podlago uporabljamo osebne podatke?

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za komuniciranje z vami. Pravna podlaga je pri tem 6. čl., 1. odst., črka f EU Uredbe o varstvu osebnih podatkov (ZVOP).
Ta spletni projekt ne obsega komercialne dejavnosti, zato ne razpolaga z datoteko o strankah in niti s stranmi za spletni nakup ter plačevanje. Osebnih podatkov ne uporabljamo za oglaševanje ali tržne oz. mnenjske raziskave.

2. Katere kategorije osebnih podatkov obdelujemo?

Obdelujemo samo tiste podatke, ki nam jih vi sami dajete na razpolago. To so lahko poleg imena, e-naslova in jezika tudi informacije o vašem verskem prepričanju, glede na vsebino vaših mailov.

3. Iz katerih virov izhajajo osebni podatki, ki jih nismo dobili od vas?

Obdelujemo samo tiste podatke, ki ste nam jih vi sami dali na razpolago.

4. Katere kategorije prejemnikov podatkov obstajajo?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

5. Je posredovanje v neko tretjo državo namerno?

Posredovanje v tretjo državo ni namerno.

6. Koliko časa shranjujemo vaše podatke?

Vaše osebne podatke (e-mail) shranjujemo, dokler so potrebni za naše namene, npr. odgovarjanje ali delo na določenih vsebinah, če vi prej ne prosite za izbris podatkov.

7. Kontaktna oseba za varstvo podatkov

Z našo kontaktno osebo za varstvo podatkov lahko stopite v stik preko varnega email-obrazca. V vsakem trenutku nas lahko vprašate za informacije, popravek ali tudi izbris vaših kontaktnih podatkov.

8. Se med uporabo interneta zbirajo podatki o dostopu?

Naš internetni ponudnik (host provider) zbira podatke o vsakem dostopu do strežnika (tracking za pripravo log datotek) običajno standardno za varnost interneta in v statistične namene na podlagi svojih oz. naših zakonitih interesov (6. čl. 1. odst. črka f ZVOP). Med podatke o dostopu spadajo ime datoteke obiskane spletne strani, vrsta naprave, operativni sistem uporabnika, vrsta in verzija brskalnika, datum in ura [količina podatkov, sporočilo o uspešnem odpoklicu,] anonimiziran IP-naslov. Log datoteke se iz varnostnih razlogov in za iskanje napak shranijo največ 21 dni, nato se izbrišejo. Do drugačne uporabe (za zagotovitev dokazov) pride le v primeru problemov z varnostjo (npr. napadi na spledno stran).

9. Ali ta spletna stran uporablja piškotke?

Vaš računalnik ne prejme piškotkov ali druge vohunske programske opreme (spyware) s teh spletnih strani, prav tako vas ne zasledujemo preko interneta in ne ustvarjamo osebnih profilov.

Varnost računalnika: 

Ta spletna stran uporablja samo html in nekatere CSS-formatacije. Namerno ne uporabljamo elementov kot so Java, Javascript ali aktivni upravljalni elementi, ki jih mnogi v nastavitvah za varnost deaktivirajo. Samo stran za iskanje uporablja Javascript (»Active Scripting«). 

Ker so naše strani informativnega značaja, ne pa prodajnega ali plačilnega, strani z besedili ne potrebujejo šifriranja (»https«), kar bi v bistvu le upočasnilo čas nalaganja. Https-strani pogosto niso združljive s starejšimi brskalniki. Po novem nudimo obrazce za kontakt s https-varnostjo. V bodočnosti nameravamo nuditi še dodatne strani s »https«-varnostjo.

Tehnična navodila za oblikovanje spletnih strani glede odstranjevanja ovir na internetu (»Accessibility«). 

Na začetno stran